O kafi

Buscaglione kafa: savršen balans tradicije i inovacije

Kvalitet koji traje duže od jednog veka

Ovo je prestižni brend sa istorijom kvaliteta i snažnim osećajem za moderne tehnologije. Kroz neprestano obnavljanje i praćenje tržišta, Buscaglione  se oslanja na bogatu tradiciju a da istovremeno gleda u budućnost, prateći vrhunske standarde u proizvodnji i kvalitetu. Svaka šoljica kafe je harmonija ukusa i arome koju nećete brzo zaboraviti.

Italijanski brend koji je pisao istoriju kafe

Buscaglione od 1899. godine oplemenjuje i širi kvalitet italijanskog espressa, ne samo u Italiji već i u čitavom svetu.

Kompanija je pionir u razvoju kafe paketića, a od 1995.godine nadgleda ovaj tržišni segment. Danas, četiri različite mešavine kafe u zrnu i dalje dobijaju istu negu i pažnju kao na početku.

Svako zrno je pažljivo odabrano od strane profesionalaca i prikupljeno modernim i preciznim metodama. Italijanska umetnost prženja, stečena kroz dugogodišnje iskustvo, može da garantuje jedinstven ukus i aromu. 

Iskustvo i tradicija od 125 godina, na koju smo ponosni, su u savršenom balansu sa modernom tehnologijom i pružaju vam nezaboravno iskustvo pravog, italijanskog espresa.

Kontrolisani procesi garantuju kvalitet

Oprema najnovije generacije i sofisticirani kompjuterski sistemi omogućuju proizvod najboljeg kvaliteta. Iskustvo od jednog veka doprinosi raznim operativnim fazama: tačnim processima u vezi biranja i čišćenja zelene kafe, pažljivom izboru za procesiranje samo najboljih zrnaca, preciznim programima za prženje prema svakoj vrsti kafe, mešanju i čuvanju kafe kroz kontrolisane faze.

Fabrika koristi visoko automatizovane mašine za proizvodnju, van tradicionalnog pakovanja, a takođe u Stabilo pakovanju. Kafa je pakovana pod kontrolisanim pritiskom, sa dodatkom azota za garantovanu svežinu, ukus i aromu koje se vremenom ne menjaju.

Slika Koloseuma sa leve i šoljice sa Buscaglione logom sa desne strane

Najvažniji serfifikati potvrđuju bezbednost i kvalitet

Sertifikat koji je izdala Specialty Coffee Association of Europe (SCAE) potvrdila je Premium kvalitet naše kafe. Od gotovo 3.000 proizvođača i pržioničara kafe u Italiji, ovaj sertifikat poseduju još samo 4 italijanska espresso brenda.

Pored posedovanja ISO 9001/2008 sertifikata, kompanija poseduje sistem sa integrisanim uslovima propisanim i za upravljanje društveno odgovornog poslovanja u skladu sa propisima SA 8000, a za upravljanje životnom sredinom u skladu sa UNI-EN- ISO 14001 regulacijom.

Cilj je pripremanje i predstavljanje održivog budžeta, definisanog u sporazumu između operativnog budžeta, izveštaja o životnoj sredini i društvenog budžeta, u kojem su ekonomske, društvene i ekološke komponente savršeno integrisane.